Trælasten rammer fællesskaber ind

Trælasten udgøres på gadeplanet af små butikker, værksteder, caféer og masser af grønt. Alt sammen fordi bydelen skal være et skønt sted både at bo og besøge. De mange små pladser og grønne områder gør slet og ret Trælasten til et rart sted at være – og indbyder til at opsøge de fællesskaber, der helt naturligt opstår.

GÅ PÅ OPDAGELSE I TRÆLASTEN

BILFRI GADER OG LEGENDE BØRN – LIGE MIDT I AARHUS

Åens Hus giver rum til at mødes

Åens Hus skal samle hele kvarteret og være åbent for alle byens borgere. Placeringen ned mod åen gør huset indbydende både inde fra kvarteret og ude fra den omgivende by, hvor alt det Aarhus har at byde kan nås med en kort spadseretur langs åen. Åens Hus designes af arkitektvirksomheden BRIQ til at være Trælastens fælles mødested, både for beboerne og for andre, der har lyst til at være del af fællesskabet. Huset rummer fleksible lokaler på 1. salen, hvor der eksempelvis kan dyrkes yoga, afholdes generalforsamling eller arrangeres et madevent. I stueetagen og med umiddelbar nem adgang fra Brabrandstien og fra resten af byen åbnes spisested, hvor alle er velkomne.

Fællesskab 
er også bæredygtighed

Læs mere om BÆREDYGTIGHED

På listen over FNs Verdensmål for en bæredygtig fremtid er blandt andet det vigtige punkt: bæredygtige byer og lokalsamfund. Dét er lige præcis, hvad Trælasten også stræber efter. For Trælasten er en blandet by med plads til alle. Hvor der er stort fokus på mangfoldighed og fællesskabskoncepter. Og hvor forskellige boligtyper herunder rækkehuse, etageboliger, alment boligbyggeri samt erhverv, handel, café, kommunal tandpleje og fællesfunktioner alle sammen er med til at sikre, at Trælasten bliver et mere bæredygtigt lokalsamfund.

TRÆLASTEN ER SOM EN BRIK, DER HAR MANGLET I BYEN

I Trælasten er der læ – og ro

SE ET KORT OVER TRÆLASTEN

En mere bæredygtig bydel handler også om, at der skal være rart at være. Derfor har Trælasten fokus på et sundt og komfortabelt mikroklima. Eksperter har skabt tiltag, der reducerer trafikstøj og forbedrer luftkvaliteten. Eksempelvis er gaderne bilfrie og parkeringen er flyttet under karrébygningerne. Derudover tilgodeser bydelens struktur, med de højeste bygninger ud mod Ringgaden og Silkeborgvej, at der dannes rolige udendørsområder mellem bygningerne. Trælasten ligger lige i overgangen mellem by og natur - mellem det åbne grønne område ved Brabrandstien og Midtbyen. Naturen og biodiversiteten er en kæmpe gave, der allerede nu findes i bydelen og som fortsat vil være en del af området.

Vil du vide mere
om trælasten?
crosschevron-down