“Det bedste af det hele!” Sådan kan man ganske simpelt beskrive, hvad du får med en lejlighed i Teglgården. Det er et mere bæredygtigt, fællesskabsorienteret kvalitetsbyggeri. Det er tæt på byen og alt det, den har at byde på. Og det er tæt på naturen – den grønne såvel som den blå.
Teglgården er designet af den danske arkitektvirksomhed Vandkunsten. Der er 37 lækre ejerboliger i Teglgården i størrelserne 46 -160 m2 på to til seks værelser.
Boligerne er i salg, og står indflytningsklar.
Teglgården er en del af det nye kvarter, Trælasten, der på sin helt egen komplekst sammensatte og velgennemtænkte facon bliver en vigtig samlende brik i det skønne og mangeartede puslespil, vi kalder Aarhus. Trælasten tager højde for de omgivelser, den kantede puslespilsbrik lægges ned midt i. Den spiller sine naboer bedre og danner samtidig rammen om den bedst mulige virkelighed, for de mennesker, der vælger at lade deres liv folde sig ud her. På kanten af naturen midt i byen.
Denne lejlighed ligger i stueetagen med direkte adgang til en terrasse ud til det grønne gårdrum. Der er også en sydvendt terrasse orienteret imod resten af Trælastens sociale liv og med udsigt til Åens Hus. Lejligheden har dobbelt rumhøjde i stue, spisestue og køkken. Køkken og stue er sydvendt, så de får rigeligt dagslys. Soveværelser er nordvendt, så de kan holde et mere køligt indeklima.
Lejligheden har 1 altan, som er sydvendt med udsigt til Åens Hus. Køkken og stue er sydvendt, så de får rigeligt dagslys. Soveværelser er nordvendt, så de kan holde et mere køligt indeklima.
Stor hjørne lejlighed med vinduer både mod syd og vest. Lejligheden har 2 sydvendte altaner med udsigt over store dele af Trælasten. Åens Hus ligger som den tætteste udsigt, hvorefter men ser ud over Trærækkerne.
I Teglgårdens nordlige fløj indgår halvdelen af den gamle administrationsbygning, som før stod på stedet, og som nu ombygges til nye boliger. Den anden halvdel af den gamle administrationsbygning er revet ned, og materialer herfra indgår i Teglgården og i de andre bygninger på Trælasten. Felter af gule mursten fra det oprindelige byggeri er blevet skåret ud og har været opbevaret inde i de gamle trælasthaller, mens byggeriet stod på. Nu er de integreret i gulve ved indgangspartier og som facademur ved de højtliggende private terrasser i stueplan. De oprindelige vingetegl, der lå på bygningens tag, er pillet ned og har været opbevaret i de gamle haller. På Teglgården er de forvandlet til facademateriale.
Du kan selv vælge farven på dit køkken og din bordplade. Klik dig rundt i køkkenkonfiguratoren lige her og udforsk de forskellige muligheder, inden du bestemmer dig.
Bemærk, at køkkenet har enten en hvid væg eller en rå betonvæg, som du ikke kan ændre. Du kan se i plantegningen, hvilken type væg hvert køkken har.
Fællesskab er et af nøgleordene for Trælasten. Og det er altafgørende, at det bliver mere end bare et ord. De enkelte boliger forholder sig til fællesskabet, som hele trælastens puslespilsbrik forholder sig til det nærområde, der omgiver den. Det betyder, at forholdet til fællesskabet er tænkt ind i alle detaljer i arkitektur, indretning, byplanlægning og faciliteter. Målet er en vekselvirkning, der giver plads til, at beboerne har rum til at være sig selv midt i et værdifuldt og charmerende fællesskab, der kan vælges til i den udstrækning, man ønsker. I fælleskøkkenet på tagterrassen, i kvarterets moderne udgave af et forsamlingshus, Åens Hus, og på de mange åbne pladser og grønne rum.
I Teglgårdens nordlige fløj indgår halvdelen af den gamle administrationsbygning, som før stod på stedet, og som nu ombygges til nye boliger. Den anden halvdel af den gamle administrationsbygning er revet ned, og materialer herfra indgår i Teglgården og i de andre bygninger på Trælasten. De oprindelige vingetegl, der lå på bygningens tag, er pillet ned og har været opbevaret i de gamle haller. På Teglgården er de forvandlet til facademateriale.
I de gamle, røde haller, der er kendt som Trælasten, var der fine, buede bjælker af limtræ. De er pillet ned og opbevares for at blive brugt igen i Teglgårdens gårdrum. Her bliver genbrugslimtræet til byrumsinventar i form af kantafgrænsninger og bænke. De gamle limtræsspær genbruges også som bærende konstruktioner i Trærækkerne og i Åens Hus. På den måde fortsættes den gamle Trælasts historie.
Teglgården genanvender nogle materialer fra den oprindelige bygning, der var på grunden. Felter af gule mursten fra det oprindelige byggeri er blevet skåret ud og har været opbevaret inde i de gamle trælasthaller, mens byggeriet stod på. Nu er de integreret i gulve ved indgangspartier og som facademure ved de højtliggende, private terrasser i stueplan.
danbolig Aarhus Projektsalg og udlejning
Bernhardt Jensens Boulevard 65
8000 Aarhus C
Tlf.: 86 17 47 00
Mail: aarhus.projektsalg@danbolig.dk