- 20 august, 2022

LOKALE BUTIKKER OG SMÅ, KREATIVE VÆRKSTEDER

Indrømmet: Trælasten har en mission. At skabe en bydel med byliv, fællesskab og sin helt egen identitet midt i Aarhus. For dig betyder det, at ikke kun bygninger, arkitektur og byrum skiller sig ud. Det gør butikslivet også.

Her bakker de erhvervsdrivende op om fællesskabet, inviterer til markedsdage og er med til at arrangere fællesspisning. Spisestederne kan dyrke mad lige ude i køkkenhaverne. Værkstederne slår dørene op, så du kan kigge ind og være med.

 

 

BUTIKKER TIL DIG, DER HELLERE HANDLER LOKALT OG ER PÅ FORNAVN MED BAGEREN, BARISTAEN OG NABOEN

Erhvervslivet i Trælasten kommer til at spænde bredt: her kan ligge en surdejsbager, en økologisk kaffebar med eget risteri og et mikrobryggeri side om side med en cykelsmed og en kunsthåndværker.

Dét, de har til fælles (udover kærlighed og passion til deres håndværk) er, at de har sagt ja til at være med til at skabe et sted, hvor du som beboer ikke kan lade være med at handle lokalt, fordi butikkerne støtter op om livet i kvarteret og hurtigt bliver en del af din hverdag.

Det lyder flot, men for din hverdag betyder det helt reelt, at i Trælasten er de erhvervsdrivende med til at arrangere events sammen med dig og dine naboer. De deltager i de lokale markeder og stiller op med boder, pop-ups, mad og oplevelser for alle.

De er en del af bybilledet, høster måske krydderurter i køkkenhaven, som de forvandler til den pesto, du kan købe med hjem. Baristaen siger godmorgen, når du cykler forbi, og du er på fornavn med cykelsmeden, fordi I nørdede gear sammen i går. Sådan er butikkerne i Trælasten.

 

LÆS MERE OM, HVORDAN BUTIKSLIVET STØTTER FÆLLESSKABET

 

UDFORSK DE LOKALE BUTIKKER OG VÆRKSTEDER OVERALT I TRÆLASTEN

Butikkerne er placeret i stueetagerne ud til de centrale pladser og strøg, hvor din vej gennem området naturligt tager dig forbi.

Men her bliver ikke hektisk storby-stemning med tætpakkede gågader. Langt fra.

I stedet er bydelen designet sådan, at de lokale butikker ligger ud til de store, grønne byrum og pladser, så her bliver en hyggelig, intim stemning, hvor butiksliv og udeservering blander sig naturligt med den rolige strøm af mennesker, de handlende og livet på pladserne. Det giver dig den perfekte balance mellem at kunne udforske de små butikker og samtidig finde en rolig bænk, kigge på mennesker og nyde stemningen.

Lærepladsen, Handelspladsen og Fripladsen ved Åens Hus er omdrejningspunkterne for butikslivet.

 

SMÅ, LOKALE BUTIKKER SIDE OM SIDE MED GRØNNE BYRUM OG PLADSER

 

Tilbage til oversigt
crosschevron-down