- 1 september, 2022

ÅENS HUS ER FOR ALLE

Lige ved kanten af åen ligger Åens Hus. Et fælleshus, mødested og socialt samlingspunkt for alle – både dig, der bor her i Trælasten, og alle de, der besøger stedet og vil være en del af livet og fællesskabet i den nye bydel.

Åens Hus er et forsamlingshus anno 2022 skabt ud fra Trælastens tro på fællesskab og mangfoldighed. For fællesskabet og mulighederne for at mødes er i centrum i de moderne og ultra-appellerende rammer.

Her er café, multisal, fælleskøkken og fællesarealer både ude og inde. Du finder legeplads, terrasse og den store Kvartersplads lige udenfor. Og der er perfekt plads til fællesspisning, foredrag og markeder.

Samtidig giver Åens Hus jer også rum til at skabe og drive et foreningsliv, hvor du og dine naboer selv kan bestemme, hvad I vil gå til, vide og opleve.

 

ET HUS MED RUM TIL FÆLLESSKABER INDE OG UDE

Åens Hus er designet af arkitektvirksomheden BRIQ som ét stort træhus i to plan. På 1. sal er der en række fleksible lokaler, hvor der for eksempel er plads til yogahold, foreningsliv eller undervisning, der kan afholdes møder og generalforsamling eller arrangeres fællesspisning.

I stueetagen er der en restauration, og lige udenfor ligger den store, fælles terrasse i direkte forbindelse med både Brabrandstien, åen og Kvarterspladsen, så du får en oplevelse af, at inde og ude smelter sammen, og at forbindelsen til resten af området er en naturlig del af pulsen i Åens Hus.

 

 

SKABT MED INSPIRATION FRA FORTIDENS LEG OG LIV

Vi har kigget tilbage i historien, da Åens Hus blev til, for stedet er skabt med inspiration fra Fiskerhuset.

I starten af 1900-tallet var Fiskerhuset, der lå langs Åen, et socialt mødested og frirum for byens folk med direkte adgang til vandet. Og byboere fra Aarhus ankom i alt fra kanoer og hestevogn iført festtøj eller hverdagsklæder til dage med liv, leg, fest, mad, drikke og musik i åkanten. 

Og nu får området ved åen igen et fælleshus og mødested, der samler både beboere og lokale på bedste vis - til fællesspisning, liv, leg, loppemarkeder, musik og meget mere.

 

OPLEV FLERE AF ÅENS MULIGHEDER

Tilbage til oversigt
crosschevron-down